benim kıymetli izleyenlerim

7 Haziran 2014 Cumartesi

KILIÇ ÇİÇEĞİM ÇİÇEK AÇTI

 Merhabalar
evet herkes kılıç çiçeğinin çiçek açtığını bilmez.
bilmeyenler için resimledim .Aslında siz bunun bir de kokusunu duysanız  nasıl tarif edeyim çok yoğun bir hanımeli kokusudur ve çok kısa bir ömrü  vardır yarım gün gibi. İyice açınca tekrar resmlerim inşallah.

Efendim ben kılıç çiçeğimi bu bahar başında balkona koydum .Hani ben de herkes gibi evde bakar dışarı havasının yaramayacağını düşünürdüm .Ama çiçekçi olan kayınpederim bu yaz onlara balkona çıkar serpilsinler diye tavsiyede bulundu.
Zaten istanbula geldiğimizden beri de yaprak bile vermedi.küsmüş olabileciğini düşünerek geçen sene kök kök koparıp attım ve toprağını yenilemiştim.
Kış başından beri yaprak vermeye başlamıştı.


Neyse bu sabah çamaşırlamı asmak için balkonu yıkarken kılıç çiçeklerimi sevdim suladım.
Bir de bu taraflarınız güneş versin diye konuşuyordum çevirdim saksıyı  bir de ne göreyim bu çiçeğin bir tanesi bana oradan beri gülmüyor mu?Aman ben uçtum sevinçten aman aman hoş geldin derken yanında ki de kılıç yapraklarının arasından bana bakmadı mı?
Ne keyiflendim bilemezsiniz.
Bundan 4sene ve  7 sene  önce   iki defa daha çiçek verdi kılıçım.
Hele 4 sene önce iyice coşmuş tam 16 sap çiçek vermişti.

Bize gelenler  bu koku ne kadar güzel diye çiçeği koklamaya başlarlardı
Bir de bu çiçeğin bal damlası vardır her dalda 2 ,3 damla kadar biz çoluk çocuk bu balı da yer tadını da çok severiz neye yaradığını bilmiyoruz ama vardır elbet bir yararı.





    4 sene önce çiçek açmış hali böyleydi   çiçeğim o zamanlar ne kadar küçükmüş şimdi yaprakları uzadı  kocaman bir çiçek oldu.