30 Haziran 2010 Çarşamba
15 Haziran 2010 Salı
EV PİDESİ
Malzemeler :
4.5 su b. un
yarım p. yaşmaya
1.5 çay b. yoğurt
tuz
su
İç harcı için:
4 soğan
300 gr. kıyma
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz karabiber istenılen diğer baharatlar
peynirli yapmak isteyenler için peynir ve maydonoz
ben bu tepsıde hem peynırlı hem kıymalı denedim
Üzeri için:
tereyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4.5 su bardağıunu alın.Unun üzerine 1 fiske tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine
yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1.5 çay bardağı yoğurt ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurun.İç harcı için 4 adet soğanı küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağın üzerine soğanları ilave edin.Soğanın üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın.Pide hamurundan bezelere bölün.Her bezeyi merdane ile açın.Pide hamurunun üzerine kıymalı iç harçtan veya peynirli karışımdan koyarak paylaştırın.Hamur karşılıklı uç kısımlarında birleştirip kapatın.Fırın tepsisine pideleri dizin.Önceden ısıtılmış olan 225 derecelik fırında pişirin.Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürüp servis edin.Benim fırınım biraz fazla pişirdiği için biraz rengi yanık gibi görünsede çocuklar bir gecede bitirdi çok lezzetli idi .Afiyet olsun