BEN YOĞURTDUNU EVDE YAPANLARDANIM .İTİMATIN GÜNLÜK SÜTLERİNİ ALIP EVDE YOĞURT YAPARIM EVDE YAPILAN YOĞURDUN TADINA DA DİYECEK OLMAZ HANİ. BİZİM ÇOCUKLAR DA YOĞURDU ÇOK SEVEREK YEDİKLERİ İÇİN BEN YOĞURTU EVDE YAPMAYI TERCİH EDİYORUM .
NEYSE GEÇEN BÜYÜK OĞLUM OKULDAN GELİRKEN ISMARLADIĞIM ÜZERE SÜTLER LE GELDİ AMA O GÜN MİSAFİRİM OLDUĞU İÇİN SÜTLERİ MAYALAYAMADIĞIM GİBİ GECE BİRDE TEZGAHTA UNUTUNCA SÜTLERİM EKŞİMEYE YÜZ TUTMUŞ BEN HER ZAMAN EKŞİMEYE YÜZ TUTTAN SÜTLERİMİ BÖYLE EKŞİMİK OLARAK DEĞERLENDİRİRİM
SÜTLERİ TENCEREYE BOŞALTIN
İYİCE TOPAKLANINCAYA KADAR KAYNATIN
10 DAKIKA KISIK ATEŞTE KAYNATTIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKIN
SOĞUYAN ÇÖKELEĞİN SUYUNU SÜZÜN SÜZÜLEN BU SUYUN ÇOK DEĞERLİ OLDUĞUNU BEN YENİ ÖĞRENDİM O SEBEPTEN BEN BU SUYU ÇORBALARA PAY EDİYORUM( BİRKAÇ KEZ DEĞERLENDİRİYORUM ZİRA HOŞ OLMAYAN BİR KOKUSU VAR ÇORBANIN TADI BOZULMASIN DİYE BEN 4 DEFA ÇORBALIK OLACAK ŞEKİLDE AYIRIYORUM PROTEİN DEĞERİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU DUYDUĞUMDAN BERİ KIYAMIYORUM)
SUYUNU SÜZDÜRDÜĞÜNÜZ ÇÖKELEĞİ TEKRAR BİR TAVAYA AZICIK SUYU İLE AKTARIN İÇİNEDE 1 ÇAY KAŞIĞI( SÜTÜNÜZ FAZLA İSE DAHA ÇOK) TUZ EKLEYİN 15 DAKIKADA KISIK ATEŞTE TOPAKLANINCAYA KADAR PİŞİRİN VE SAKLAYACAĞINIZ KABA ALIN
SABAHLARI KAHVALTIDA İSTER PEYNIR OLARAK İSTER YUMURTADA ,İSTER BÖREKTE,İSTERSENIZDE MAKARNADA TATLANDIRICI OLARAK KULLANIN
tesadüfün bu kadarı tülbendette süzülüyor benim lorumda. ellerine sağlık ben sonradan kaynatmıyorum tuzla...üzerine reçel döküp yiyoruz.
YanıtlaSilevet reçelde güzel de bir fikir hiç denemedim...)
YanıtlaSilSüzülen sudaki kalsiyum değeri çok yüksek, israf etmemek gerek.
YanıtlaSilBilhassa kemik erimesi olanlar için birebir...
Çökelek deriz biz Ege tarafında bu ekşimciğe:)
hoşgeldiniz kemik erimesine iyi geldiğini sizden öğreniyorum çökelek suyunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz
Sil