Merhabalar
bahçemin ürünü gdo suz sebzelerim büyümeye başladı.
ben pazılarımı sarma yaparım diye büyüsünler diye beklerken baktım sabrım büyümelerine yetmeyecek bir börek yapayım bari diye gittim topladım.
Nasılda buruşuk buruşuklar değil mi?
Önce bir güzel yıkadım
sonra suda haşlayıp
çok da ince olmayacak şekilde doğradım.
1 bardak pirinci haşladım
2 soğan doğradım
150 gr da kıyma
bunları kavurdum
kavrulma bitmeden içine haşlanmış pirinçlerimi ve pazılarımı ekledim
sonra yufkayı ikiye bölüp erittiğim tereyağı ve sıvı yağ ile ıslatıp gül böreği şeklinde sardım.
tadı çok beğenildi
yapacaklara da afiyet olsun.
merhabalar..pazı sarması yapardım da aklıma börek yapmak hiç gelmemişti..Neden olmasın dedim,ilk fırsatta deneyeceğim.ellerinize sağlık..
YanıtlaSildenediğinize pişman olmayacaksınız))
SilŞahane görünüyor ! Hele hele bahçede kendi yetiştirdiğin pazılarla yaplmış olması paha biçilmez ! Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle
gerçekten öyle gidip gelip büyümelerini seyretmek bize yetiyor.
Silellerinize sağlık nefis görünüyorlar
YanıtlaSilBörek biz Türkler için her zaman yenen ve hayır denilmeyen bir kültür değil mi?
Sil