benim kıymetli izleyenlerim

29 Eylül 2012 Cumartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI


 merhabalar
yaklaşık bir aydır ara ara kış hazırlıkları ile uğraşıyorum
üç çeşit reçel
bunlar mürdüm şeftali ve üzüm reçelleridir
genelde reçelleri çocuklar sevse de bu bizim evde tersi olup çocuklar pek yemez biz yeriz
turşularımı yaptım
derin dondurucuya közlenmiş patlıcanlarımı ve kırmızı biberlerimi koydum

hatta kırmızı biberleri ve dolma biberleri sadece yıkayarak ve tohumlarını çıkararak koydum
geçen sene de denemiştim okuyor mu diye olmuştu
kışın biber dokması bana çok lezzetli geliyor
ve bu sene ilk defa şişede domates yaptım
5 er kilo luk iki alışverişten toplam 6 kavanoz domates suyum oldu
öncelikle
suyu tencereye koyup kaynatıyoruz
domatesleri içine atıyoruz
 bir müddet bekliyoruz sakın çok patlatmayın
hepsini birlikte çıkarıp tekrar yenilerini tebcereye atın bu arada çıkardıklarınız soğumuş oluyor
ve resimde görüldüğü gibi şeftaliden daha kolay soyuluyor
büyük bir tencereye soyduğunuz domatesleri iri iri dğrayıp kaynamasını bekliyorsunuz dikkatlice kaynatın
sonra el çırpıcısı ile parçalayıp hemen kavanoza koyun ve ağzını sıkıl sıkı kapatın
afiyet olsun


6 yorum:


  1. Muy bueno!. . . . Floren Fátima desde España, conmilamoresyseda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. kışa sizin eve geleceğim desem : ) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. tabiki hayatım
    hay hay buyur gel beraber bakarız talara...)

    YanıtlaSil
  4. kışa hazırlık hep içime kapatır beni :(

    YanıtlaSil
  5. kışın havaların kapalı ve güneşsiz olmasından mı
    ama güneşli günler de var ....)))
    sevgiyle

    YanıtlaSil

bendencesitlemeler