benim kıymetli izleyenlerim

15 Haziran 2010 Salı

EV PİDESİ


Malzemeler :


4.5 su b. un

yarım p. yaşmaya

1.5 çay b. yoğurt 

tuz

su

İç harcı için:

4 soğan

300 gr. kıyma

1 tutam maydanoz

sıvıyağ

tuz karabiber  istenılen diğer baharatlar
peynirli yapmak isteyenler için peynir ve maydonoz
ben bu tepsıde hem peynırlı hem kıymalı denedim
Üzeri için:

tereyağı

Hazırlanışı :



Karıştırma kabına 4.5 su bardağıunu alın.Unun üzerine 1 fiske tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine

yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1.5 çay bardağı yoğurt ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurun.İç harcı için 4 adet soğanı küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağın üzerine soğanları ilave edin.Soğanın üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın.Pide hamurundan bezelere bölün.Her bezeyi merdane ile açın.Pide hamurunun üzerine kıymalı iç harçtan veya peynirli karışımdan koyarak paylaştırın.Hamur karşılıklı uç kısımlarında birleştirip kapatın.Fırın tepsisine pideleri dizin.Önceden ısıtılmış olan 225 derecelik fırında pişirin.Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürüp servis edin.Benim fırınım biraz fazla pişirdiği için biraz rengi yanık gibi görünsede  çocuklar bir gecede bitirdi  çok lezzetli idi .Afiyet olsun




Posted by Picasa