benim kıymetli izleyenlerim

30 Nisan 2012 Pazartesi

ŞİLE GEZİNTİSİ

merhabalar
dün şiledeydik  sile belediyesinin düzenlediği uçurtma şenliği  için erkenden şileye gittik
erkenden diyorum çünkü şenlikten önce ilçeyi adam akıllı gezdik
şileye nedense hep denize girmek için gidilirmiş gibi denize gider geri döneriz
dün bahar havasında sakin şileyi gezmek beni müthiş dinlendirdi
hava ne kadar puslu olsada yürümek için idealdi üşümedik denizin iyotlu kokusunu
yeni açmış çiçeklerin mis gibi kokularıyla
temiz bir değişik istanbuldu dün gezdiğimiz
karadenizin çılgın dalgalarından eser yoktu sakin bir karadeniz vardı karşımızda

 önce limanda dalgakıran üzerinde başladı gezimiz
bizim ufaklık yürümekten hiç şikayetçi olmadı gelene kadar
 balıkçı tekneleri sabah gün için hazırlıklarını sürdürüyor
restorant olarak kullanılıyor balık restoranı
hafif bir rüzgarda deniz ayağa kalkmak ister gibi
kayaları döve döve kayalar pamuk görünümünde bembeyaz


 erguvanlar orada da mevcut
 yazın insan kalabalıklığından giremediğimiz koylarda rahatça gezindik deniz pırıl pırıl dibi çok rahat görünüyor

çimenlerde oturduk

şilebelediyesinin ikramı olan ayran sandviç ve tatlıdan bizede nasipmiş

uçurtmalar uçuruldu hevesle
küçük sevimli şile evlerin
sakin sokaklarını gezdik rahatça


çok güzel bir gündü
istanbulda ama bir okadar uzak ondan
karadenizin kenarında mütevazi bil ilçe
şileye yazın deniz için gitmek isteyenler şimdi gidip küçük koylarını keşfedebilirsiniz
rahat kalabalık olmayan bir şile görebilirsiniz
yolu istanbuldan otaban gibi
giderken ormanları seyrettim
annemin dediği gibi dedim
annem ormanlara bakarak maşallah Allah zeval vermesin der
yeşilliğe bakmak bir okadar dinlendirir insanı
şehirde binadan başka ne görebiliyoruz


29 Nisan 2012 Pazar

BALIK ETEK DİKTİM


iki eteğimde
 
aynı kalıbı kullanarak  dikilmiştir üstteki taftadan alttaki keten
 
 yine cuma pazarının kumaşları tabiki
iki parça olarak aldığım bu keten kumaşım uzun bir süre düşünüldükten sonra balık etek dikilmeye karar verildi yan kalıplar diğeri ön ve arka beraber olmak üzere iki adet kalıbı var
kestiğim gibi 5 iplik overlokta hemen diktim
hiç bu kadar çabuk etek dikmemiştim
8 adet dikişte etek neredeyse giyilecek hale gelmişti
anlaşılan prova yapmayacaktım çünkü kalıbım ilk defa prova gerektirmedi
bu kalıbı hemen yerine kaldırdım çünkü prova yapan kalıplarımı anında imha ediyorum bir daha hüsranlı bir dikiş dikmemek için


tabi dikişler hemen ütülendi vegizli fermuar çalışıldı

 keten kumaşları astarsız kullanamıyorum
etekler uzun olunca yukarıya doğru toplama yapıyor
yine cuma pazarından aldığım delikli jarse bir kumaştan astar yaptım ağır bir kumaş olduğu için kendini aşşağıya doğru veriyor ipek astar ne de olsa hafif bir toplama yapıyor
ben kız meslek lisesi mezunuyum
öğretmenimiz sağolsun astar kullanımına çok önem verirdi
giyim dersinde imtihan olurken çok sık rastlanan sorulardandı kıyafet astarlamanın önemi
hala maddeleri aklımdadır
kıyafetin düzgün durmasını sağlar
kıyafeti yukarı toplamaz
kıyafetin dışında herhangi bir iz olmaz
kıyafetin rahat giyilmesini sağlar
kumaşın esnemesini önler
eteğin dayanıklılığını artırır
eteğe temiz bir görünüm kazandırır
baya bir bilgi kalmış öğretmenimiz iyi bilgilendirmiş bizi sağolsun


diğer balık eteği görüntüleri için aşağıdaki linke tiklayabilirsiniz




28 Nisan 2012 Cumartesi

MUTFAK ÖNLÜĞÜ

 KURDELEDEN KASIMPATI YAPMAK İSTİYORSANIZ 30 CM LIK KURDELEYİ ÖNCE BÖYLE TEĞELLEYİPDİKKATLİCE BÜZÜN

 GEÇENLERDE ARKADAŞLARIN İSTEDİĞİ MUTFAK ÖNLÜĞÜNÜ BİR KAÇ GÜN ÖNCE BİTMİŞ OLMASINA RAĞMEN ANCAK POSTA KOYABİLDİM
DİĞERİNİDE DAHA NASIL SÜSLEMEM GEREKTİĞİNE KARA VEREMEDİM
O DA BİTİNCE BURADAN YAYINLARIM İNŞALLAH

27 Nisan 2012 Cuma

chıccodan şikayetçiler

1)Chicco'dan almış olduğum bebek arabasının tutma kolu kırıldığı için Eser Puset şirketine ücretli yapılması içn kargoladım.Havale işlemi yapıldıktan 2 ya da 3 gün sonra araba geldi fakat kargo geldiğinde şok oldum. Çünkü sağlam olarak yolladığım aracın tentesi koliden çıkmadı.

Yani kırılan tutma kolu tamir edilmiş fakat tentesi eksikti. Konuyla ilgili 4442442'den müşteri hizmetlerine geri dönüş sağladığımda 1 hafta sonra bilgi verdiler ve kendilerinde bulunmadığını bu konuyla ilgili yardımcı olamayacaklarını belirttiler gayet sakin bir şekilde.  

2)  Chicco marka aldığımız 4 fonksiyonlu bisikletin, ayak parçalarından birini kaybettik. Firmadan tedarik etmek istediğimde de firmanın oyuncak parça tedariği yapmadığını öğrendim. 300 TL civarındaki bu oyuncağı aldığınızda ve parçasını tedarik edemediğimden şu anda evde öylece duruyor.

Tüketici hatasını kabul etmemize rağmen, ek ücert de versek parçayı temin edemiyoruz.

3)Ankara Ankamall mağazanızdan Skıp model ürünü kampanyada diye, isminize ve kalitenize güvenerek aldım. 1-2 kullanımdan sonra puset kapanmadı. Bu ürünü alan herkesin aynı konudan sorunlu olduğunu, ben de sorun var diye götürdüğümde anladım. Firma çalışanları sorun olduğunu bile bile servise göndermek üzere ürünü aldılar. 1 ayı geçkin süre bekledikten sonra iadesine karar verildi ancak nakit yerine hediye çeki verdiler. Fakat sizden bu çek bedelinde alabileceğim başka bir puset olmadı.

Şu anda acilen bir baston pusete ihtiyacım var ve çek bedeli dışında ayrı bir bütçe ayırmam mümkün değil. Bu nedenle hediye çekinin alınıp nakit paranın ödenmesini talep ediyorum. Sorunlu olduğu bilinen bu ürünleri satmamak yerine kampanya yaparak elden çıkarmanızı da çok kınıyorum. Hatta AVM bu ürünleri topluca almış ve müşteri hizmeti olarak sunuyor, çünkü hiç kapanmadan kullanılıyor.

4)Chıcco'dan aldığım tüm ürünlerle alakalı olarak şikayetim var.

1) Buhar makinesi aldım. Çok ses çıkarıyor, yeteri kadar buhar vermiyor diye 2 defa Carrefoursa'daki mağazaya bıraktım. Servisten sorun çözüldü diye gelen makine aynı şekilde çalışmaya devam ediyordu. Şimdi su haznesi kırıldı. Cevap 30 TL verin yapalım.

2) Aldığım telsiz için piyasadaki muadillerinden yüksek bir bedel ödedim. İyi bir marka hak eder diye düşündüm. Sürekli pilinin bitmesi 2 saatte bir şarj etme gerekliliği için ürünü geri gönderdim.

Bu durumun normal olduğunu 2-3 saatte bir şarj gerektiği konusunda cevap dönüldü.Telsizin kamerasını alıp, gece yatıp 2 saatte bir kalkıp, priz arayıp şarj mı edeceğiz? Diğer markaları kullanan arkadaşlarımın bu sorunu yaşamadığını biliyorum. Gece boyunca şarjları bitmiyor.

3) Chıcco puset aldım. Ön barının olmadığı söylenmedi. Çocuk doğmadan aldığım için de 2-3 ay puset boşta durdu. Çocuk doğunca ön bar eksik diye gittiğimde "bu modelde ön bar yok, isterseniz 30 TL"denildi.
Şu anda 15 aylık olan oğlum için, oğlum doğmadan bir kaç ay önce Bursa Anatolium AVM Chicco mağazasından Living bebek arabası takımını satın aldık. Geçtiğimiz hafta sonu alışveriş merkezinde gezerken bebek arabasının sağ arka tekeri birden yerinden çıktı, hem arabayı hem çocuğumu taşımak zorunda kaldım.

En iyi marka diye güvenerek aldığımız bebek arabası bizi hayal kırıklığına uğrattı. İnternetten servis adresi için Chicco’nun sitesine baktım ama bir adres göremedim. Eşim arabayı aldığımız mağazaya götürecek.En az 3 sene rahat kullanılır denilerek satılan arabanın daha 2.yılını doldurmadan arızalanması bir de o anda çok zor durumda kalmış olmam beni üzdü.

Ayrıca arabayı sokakta ve dış mekanlarda çok az kullanmıştım teker de alışveriş merkezinde dümdüz yolda kırıldı.Daha ucuza daha sağlam bir bebek arabası alabilirdik niye bunu aldık diye pişman olduk.
5)CHİCCO MÜŞTERİLERİ DİKKAT!
2 yaşında bir kızım var ve doğduğu günden bu yana Chicco mağazasından sürekli alışveriş yapıyorum. Son olarak Ramazan Bayramı arifesinde kızıma tüm bayramlıkları ile birlikte bir ayakkabı aldım, ortopedik bileği kadar yükselen modellerden. Ayakkabı çocuğumun ayak bileklerinde çok ciddi bir tahriş yarattı ve giydiremedim. Akabinde mağazaya götürdüm ve merkeze gönderiyoruz dediler. Aradan geçen 1,5 aydan sonra, o da benim kendilerini aramam üzerine, "bizim ayakkabımızda herhangi bir üretim hatası bulunmadığı tespit edildi" cevabını aldım. O zaman benim çocuğum ayağında mı bir üretim hatası var Chicco yetkililerine sormak istiyorum. Şimdiye kadar ortopedik olmayan hiçbir ayakkabıyı kullanmadım ve aldığım hiçbir ayakkabı da bir sorun yaşamadım. Çocuğumun anatomisinde de bir bozukluk olmadığına göre, sorunun ayakkabıda olduğu açıktır. Kaldı ki aynı sorunu, ayakkabıyı satan mağazadaki bayan da yaşadığını ve bir daha kullanamadığını söylemiştir. Az önce aynı sorunla karşılaşmış bir başka kişinin şikayetini de bu sitede okudum. Böylesine adını kabul ettirmiş firmada, böyle bir müşteri politikası uygulanması çok şaşırtıcı doğrusu. Piyasanın iki katı üzerinde fiyatlarla alışveriş yaptığınız, güvenli olduğuna inandığınız ürün yavrunuzun ayağını mahvediyor ve siz çıkıp ayakkabı da bir sorun yok diyorsunuz. Bundan sonra asla Chicco'dan alışveriş yapmayacağım gibi, etrafımda bebeği olan onlarca arkadaşımı da bu konuda uyaracağım. Adı olan ama kendi olmayan bir firma..
BUNU GİBİ YÜZLERCE ŞİKAYET OKUDUM BU GÜN BENDE DAMLATMAZ SULUK MAĞDURUYUM SULUĞUMUZ İÇTEN MANTAR YAPTI ÜRETİCİNİN UMURUNDA DEĞİL SULUK ALMAK İSTEYENLERE SAKIN DİYORUM ÇOCUĞUNUZA  CHICCO  SULUK ALIP ONA MANTARLI SAĞLIKSIZ  SU VERMEYİN
BÜYÜK FİRMA MESELELERİ HALLEDER BAKIN BİR ÖRNEK VEREYİM
VAKKODAN KIŞA GİRERKEN EŞİME BİR GÖMLEK ALDIK YIKANINCA MANŞETİNDE KIVRILMA OLDU GİTTİM HERHANGİ BİR MAĞAZASINA OLAYI ANLATTI  FAKAT BİR PROBLEM VAR BEN FATURAYI SAKLAMADIM DEDİM
ONLARDA BİZİM ÜRÜNÜMÜZ SE HALLADERİZ FATURAYA GEREK YOK DEDİLER
İŞTE BÜYÜK MAĞAZA BU DEMEK
İADE EDİLEN
SULUĞUMU MAĞAZADAN ALIP İLK FIRSATTA BURADA RESİMLEYECEĞİM










 





 


  •                                

26 Nisan 2012 Perşembe

KIZIMIN FİSTO ELBİSESİ

hani ben normalde sabahları girebiliyordum ya bloğuma kimseler kalmamışken ama bu sefer herkes yeni yatmışken bir bakayım bir şeyler ekleyeyim dedim
eşim sağolsun fotoğraf makinasını yanında götürmüş yeni yaptığım önlüğü paylaşacaktım evi ara tara makina yok hangi deliğe girdi diye dellenirken bizim ortanca babam da diyiverdi
ya neden benim kendime ait bir fotoğraf makinam yokki halbuki bir tanesi bir tamire gitse pekala benim işimi görecek tek makinaya takılıp kalmayacağım
neyse bu gün benim için çok sıkıcı geçti işlerimi istediğim gibi yapamadım bir atalet durumu anlayacağınız
geçen salı sabahın erkeninde saat daha 9 yoktu ben pazara gidiyorum bir saatte geri gelirim diye bir hızla kalkıp sabahın erken pazarına gittim
hep akşam pazarına gittiğim için kumaşlar seçilmiş oluyorbüyük kumaş bulamıyorum bir gıcık durum ki sormayın
ama pazarcılar daha yeni tezgah kuruyorlardı benim gibi dikiş meraklıları da oradaydı nedense herkes sanki birbirini tanıyormuş gibi o kumaştan ne yapacaksın şunu üzerine bir tutabilirmiyim sizce bu kumaş buna uyamı ve banzeri bir çok cümlelerle birbirine destek oluyor bir nevi dikiş sever dayanışması
bir bayan da bana yaklaşıp ne yapacaksın o kumaştan dedi bebeğime elbise dedim atladı kumaşların üzerine bana birkaçtane de o seçiverdi sen almayacakmısın dedim yok ben bakıyorum deyip kulağıma eğilip büyük parçalardan seç diye fısıldadı bende eski terziyim ama artık dikmiyorum buraya gezmeye geliyorum dedi
acaba benim sonumdamı o bayan gibi mi olacak ben müthiş mutlu oluyorum kumaşçıları gezerken
neyse ben atlaya zıplaya tam dolu dolu 6 poşet kumaşla bir saat sonra geri geldim
neler bulduğuma gelince bana göre tabiki çok işime yarıyacak parçalar hepsini yıkadım
kzım müsade ettkçe dikiçem bir de ilhamı unutmamalıyım şifon etek dikmek istiyorum kendime
geçenler de de bir balık etek diktim sonucunu fotoğraflayamadığım için buradan veremedim hatta iki defa yıkandı bile fotoğraf makinası eve gelirde ilk işim onu fotoğraflamak olsun
neyse gelelim kızımın elbisesine bunu çok önceleri dikmiştim neden posta atmamışım anlamadım hatta sonbahar dikmiş kurban bayramında giydirmiştim geçmiş postlarıma bakarken bu elbisenin olmadığını farkedip bu gece yarısı posta koydum
fisto kumaştan kollarında fisto  olan bir elbise

 arkadan fermuarlı ve sabit fiyonklu

20 Nisan 2012 Cuma

BALON ETEKLİ OMUZDAN BAĞCIKLI BEBEK ELBİSESİ

 BU DA BİTTİ ÇOK ŞÜKÜR
dün diğerini bitirmiştim hani bununda az bir işi vardı buda bitti
eteklerini balon etek yaptım çocuklara çok yakıştırıyorum balon eteği badi badi yürüken kabarık kabarık kumaşın kendisi desnli olduğu için fazla fito yada kurdela kullanmak istemedim

 bedende 4 adet kestiğim hani diğerine hiç roba kesmemiştim buna astar yerine de geçsin diye roba taktım model uygulamak ve bu konuda özgür olmak üretmek işte bu benim
aklıma bir şey gelince hemen uygulamak istiyorum ben üretiyorsam hiç bir modele bağlı kalmamalıyım hayal ettiğim gibi özgürce olmalı

 bir de aynı kumaşından yazlık şort kestim o daha bitmedi aslında birtek lastikleri kaldı geçirilecek
 balon eteği lastik astar ve eteğin kumaşıyla beraber 5 iplikte diktim
lastik balon eteğin temel malzemesi bence
artık makinemi kaldırdım yerine bir hafta dikmeyeceğim
dikiş dikmeyi çok sevmeme rağmen evin pislenmesi çok rahatsız ediyor ne de olsa kumaş kırpıntıları ve iplikler le uğraşıldığı için halılara yapışıyor ayakla evin her yanına dağılıyor
bundan sonraki dikiş paylaşımları kendime diktiklerim olası temennisi ile

İTALYA ROMA






ROMA GEZİMİZİN BAŞI..

 TABİİKİ İLK DURAK AŞIKLAR ÇEŞMESİ,
TEMMUZUN 31 İ HAVA BUNALTICI SICAK.
ÇEŞMENİN ETRAFI SICAKTAN BUNALMIŞ İNSANLARLA DOLU.

 GÖLETİN İÇİ  PARA DOLU .
BİZ  ATTIK MI TABİİKİ HAYIR ALLAH!A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ ÖYLE BATIL İNANÇLARIMIZ  YOKTUR.
 İTALYA SEYAHATİNİ HEP GÜZEL BİR ANI OLARAK HATIRLAMAK İSTİYORUM HER ŞEY YOLUNDA GİTMİŞTİ
BURAYA GELMEDEN GENOVA'YA VE PİSSA'YA UĞRAMIŞTIK İKİ GÜN GEÇMİŞTİ,
 BURADA DA 2 GÜN KALIP DÖNECEKTİK.

ÇOCUKLARLA GEZİNTİ NE KADAR MÜKEMMEL OLURSA ÖYLE BİR GEZİNTİYDİ.
ROMA DA BU GÜN HARİTAYI ELİMİZE ALIP HER ZAMANKİ GİBİ SABAHIN ERKENİNDE GEZİNMEYE BAŞLADIK
ROMA DA SU O KADAR BOL Kİ NEREDEYSE HER KÖŞE BAŞINDA BİR ÇEŞME
HAVADA SICAK
BUNALDIKÇA YÜZÜMÜZÜ YIKADIK.
ROMA SOKAKLARI DARACIK AMA KENDİNE HAS PARKE TAŞLI SABAHIN ERKENİ YA PEK KİMSELER DAHA ORTAYA ÇIKMAMIŞ.

OF ÇOK YORULDUM ELİMDEKİ HARİTAYA BAKILIRSA DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ


BİZİM UFAKLIK ÇOCUK ARABASINDA YORULMUŞ UYUYOR.
ROMA DA HER YER TARİH.
HEYKEL VE BİNA İŞLEMECİLİĞİ ÇOK ETKİN BİR ŞEKİLDE GÖZE ÇARPIYOR.





 İSPANYOL MERDİVENLERİ


KİMSEYE KARIŞMIYORLAR İSTEYEN SUYA GİRİP SERİNLİYOR AYIP MI O SICAKTA HİÇ BİR ŞEY DÜŞÜNEMİYORUM BİR AN EVVEL SERİNLEMEK LAZIM .



ZATEN YORGUNLUKTAN AYAKLAR İFLAS ETMİŞ.
BİR DİNLENELİM SERİN SULARDA.

 EN ÇOK BU RESMİMİ SEVİYORUM ORADA RESİM ÇEKTİRMEKTE MESELE.
HERKES GRUPLAR HALINDE GEZDİĞİ İÇİN BİZİM RESİMLERİMİZİ ÇOCUKLAR ÇEKİYOR.
16 ÜLKE 40 ŞEHİR GEZİNTİSİ YAPTIK
HİÇ BİRİNİ GRUPLAR HALİNDE GEZMEDİK.
ARABAMIZA BİNDİĞİMİZ GİBİ HARİTALARIN REHBERLİĞİNDE GEZİLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZLA YAPTIĞIMIZ İÇİN HER İŞİMİZİ KENDİMİZ GÖRMEYİ DE BECERDİK.
 ARKADA VATİKAN


 CEM SULTANIN TUTUKLU KALDIĞI ZİNDAN
BURUK BİR ACI İLE DIŞINDAN SEYRE DALDIK






OTOBÜSE BİNDİK GELİRKEN O KADAR YOLU TEKRAR YÜRÜYEMEZDİK .
OTOBÜSTE TURİST OLDUĞUMUZU ANLAYAN BİR İTALYANLA FRANSIZCA ANLAŞTIK BU DA BİR HATIRA OLMUŞ O GÜNDEN KALAN




İKİNCİ GÜNÜMÜZDE VATİKAN İLK DURAĞIMIZ OLDU VATİKANIN MEŞHUR GEZİLEN YERİNİN HARİCİNDE BİZ PAPAZLARIN GEZİNDİKLERİ BÖLGEYE ORADA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞ SAYESİNDE GİRDİK
BURAYA GİREBİLMEK İÇİN BÜYÜK KAPALI KAPILARI GEÇTİK TABİ ARKADAŞIN ELİNDEKİ KART SAYESİNDE.
İÇERİDE BÜTÜN DÜNYACA HÜRMET GÖSTERİLEN DİN ADAMLARI SAKİN SAKİN YÜRÜMEKTE ALIŞVERİŞ YAPMAKTA İDİLER.
ÜSTTEKİ FOTOĞRAF ALLATKİ İLE 180 DEERECE ZIT BİR BÖLGE

VE COLLEZİUM
MEŞHUR MEYDANLARI