benim kıymetli izleyenlerim

10 Mart 2015 Salı

PAZILI BÖREK

 Merhabalar
bahçemin ürünü gdo suz sebzelerim büyümeye başladı.
ben pazılarımı sarma yaparım diye büyüsünler diye beklerken  baktım sabrım büyümelerine yetmeyecek  bir börek yapayım bari diye gittim topladım.
Nasılda buruşuk buruşuklar değil mi?
Önce bir güzel yıkadım
sonra suda haşlayıp
çok da ince olmayacak şekilde doğradım.
1 bardak pirinci haşladım
2 soğan doğradım
150 gr da kıyma
bunları kavurdum
kavrulma bitmeden içine haşlanmış pirinçlerimi ve pazılarımı   ekledim

sonra yufkayı ikiye bölüp  erittiğim tereyağı ve sıvı yağ ile ıslatıp gül böreği şeklinde sardım.


 tadı çok beğenildi
yapacaklara da afiyet olsun.

6 yorum:

  1. merhabalar..pazı sarması yapardım da aklıma börek yapmak hiç gelmemişti..Neden olmasın dedim,ilk fırsatta deneyeceğim.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Şahane görünüyor ! Hele hele bahçede kendi yetiştirdiğin pazılarla yaplmış olması paha biçilmez ! Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle gidip gelip büyümelerini seyretmek bize yetiyor.

      Sil
  3. ellerinize sağlık nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek biz Türkler için her zaman yenen ve hayır denilmeyen bir kültür değil mi?

      Sil

bendencesitlemeler