benim kıymetli izleyenlerim

15 Nisan 2012 Pazar

IZGARADA MANTAR

 geçenlerde meşhur bir ahçı matarları yıkamadan pişirdiğinden bahsetmişti
tiksindim valla ve dışarıda mantarlı hiç bir yiyeceği yememeğe yemin ettim neredeyse
çünkü mantarlar bilindiği gibi at gübresinde yetiştiriliyor ve nemli ortamda.
yıkanmadan daha mı lezzetli oluyor bilmiyorum ama ben bazen hafif kaynatıp pisliğini attıktan sonra bile pişirdiğim olmuştur
bu ızgarada mantarı da iyice yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra fırın kabına koyup önce ızgarada şöyle bir kızarttıktan sonra
ufak küpler halinde doğradığım dil peynirini mantarın oyukalrına yerleştirip tekrara fırının ızgarasını çalıştırdım
lezet harika

4 yorum:

  1. Cok sevmeme rağmen, zehirlenme korkusundan mantar Yiyemiyorum :( eline saglık canım...

    YanıtlaSil
  2. redrumblefish kültür mantarı çok lezzetlidir ya gerçi ben diğerlerinide çok severim ama bilenler toplamalı bende hiç anlamam mantardan

    YanıtlaSil

bendencesitlemeler