benim kıymetli izleyenlerim

3 Nisan 2012 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ

MERHABALAR
BİR ARKADAŞIM ONA GİTTİĞİMİZDE SEVİYORUZ DİYE BİZE BUNU HAZIRLARDI
BENDE GEÇEN PAZARDAN KEREVİZ ALIP PİŞİRDİM
AMAN BİR KEREVİZ BU KADAR MI LEZZETLİ OLURMUŞ
AKŞAM YEMEĞİNDE SALATA OLARAK YEDİK
TABİ Kİ ÇOCUKLARDA TATTILAR BÜYÜKLER PEK MEMNUN KALMADILAR AMA BENİM KÜÇÜKLÜK BAYILDI
KEREVİZLERİNDEN DE PATATESLERİNDEN DE ZATEN HAVUÇ DOSTU
HEPSİNİ KAFASINI SALLAYA SALLAYA YEDİ
GELELİM MALZEMELERE:
1 KİLO KEREVİZ
VE YEŞİL YAPRAKLARI
3 SOĞAN
3PATATES
3 HAVUÇ
1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN ZEYTİNYAĞI
1.5 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
1PORTAKAL SUYU
YARIM GREYFURY SUYU
ÖNCELİKLE SOĞAN KAVRULUR
KEREVİZİN YEŞİL YAPRAKLARI İNCE KESİLEREK SOĞANA EKLENİR
PEŞİNDEN HAVUÇ EKLENİP BİRAZ SOTELENİR
VE SOYUP YIKADIĞINIZ KEREVİZLER LE PATATESLER ŞEKER İLE BİRLİKTE EKLENİR
ONLARDA BİRAZ SOTELENİNCE İÇİNE SIKTIĞINIZ PORTAKAL VE GREYFURT SUYU EKLENİR
BEN BİRAZ DA SU KOYDUM
BÖYLECE KISIK ATEŞTE PİŞİRİN




BEN EN ÇOK BU SUYUNU BEĞENİYORUM
DENEMEYEN VARSA  MUTLAKA BİR DENESİN

4 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA ÇOK SEVERİM:)

    YanıtlaSil
  2. MERHABA BENDE DÜN AKŞAM SİZİN BLOGDAYDIM OKADAR GEZDİMKİ YORUM BIRAKAMADIM

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    mutlu son hakkımdaki yazıma bıraktığınız yorum ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
    bayılırım kerevize şimdiye kadar her çeşidini denedim nerdeyse.sizinkide çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.ufak bir tavsiyem var:) küp küp doğranmış ayva da koyun kavururken.sonuca hayran olacaksınız.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hoş geldiniz biraydamasalı ilk kereviz pişirmemde deneyeceğim teşekkür ederim

    YanıtlaSil

bendencesitlemeler