benim kıymetli izleyenlerim

24 Şubat 2012 Cuma

ETLİ KARA VE BEYAZ LAHANA SARMASI YANINDA TATLI OLARAK AŞURE

dün yarım günüm bunları yapmakla geçti pazarda kara lahanayı görünce dayanamadım aldım ne kadar eşim kara lahanayı sevmesede bende karadenızlilik olduğu için özlüyor ve yemek istiyorum oturdu mbunları bir güzel bizim ufaklıktan kaçıra kaçıra sardım bir koca tencere oldu bu güne de arttı ayrıca keza bu gün gezme günü gelince yemk hazır

bu aşurede zamansız demeyin bizim evde aşure her akla geldiğinde yapılır her can çektiğinde hemen yapılır hatta komşulara bile dağıtılır dün yaptığım bu aşure de 2 koca tencere idi bir tencereyi dağıttım 1 tencere kaldı bizim kadar aşure seven varmı bilmiyorum ben muharrem ayında bu sene 3 kere yaptım  ve yakın komşularıma dağıttım size teklifim var bana yakın oturan varsa gelsin seve seve ona ikram edebilim yalnız yarın bitebilir:)
hadi malzemelerini de vereyim
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
2 su bardağı yarma
2portakall
1 elma
1havuç (rendelenmiş)
üzüm,incir,kayısı,karanfil
isteğe göre tatlandırmak için şeker
şekeri hepsini karıştırınca ekleyip bir taşım kaynatıp mümkünse 3 saat aşurayı dinlendirin
kıvamını ve tadını alsın
(ben aşureyi sıcak yerim ertesi günde yiyeceğim zaman ısıtırım)
ben bu sefer biraz tembel  işi yaptım buğday ile üzüm portakal elma havuç incir kayısı yı hapsini yıkayıp düdüklüme koydum ve 25 dakıka kısık ateşte pişirdim daha önce de nohut va fasulyeyi yine düdüklüde pişirmiştim (beraber) bunlerı ben genelde beraber pişiririrm tatları birbirine iyice kaynaşsın diye yerken tatlar iyice kıvamına geliyor  buğday ile pişirdiğim kuru meyvelerde öyle lezzetli olmuş ki kıvam mükemmel tatda öyle  

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık en sevdiğim yemektir beyaz lahana dolması ve aşureyide çok severim sizi takibe aldım..
    Allaha emanet olun..

    YanıtlaSil

bendencesitlemeler