benim kıymetli izleyenlerim

22 Temmuz 2012 Pazar

Ramazan ayımız mübarek olsun

Ramazan Ayı, Allah Teâlâ’nın müminlere büyük bir ihsanıdır.Bu ay bize Rabbimizin ikramı ve lütfudur.Mu’minlerin madden ve manen temizlendikleri ulvi bir ay’dır. Çünkü ramazan ayı; Kur’an, oruç, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olunduğu mübarek bir aydır.Ramazan Ay’ı hayatı paylaşmanın,gönül duygularını en güzel şekilde
yaşamanın,yardımlaşmanın,kaynaşmanın,kardeşliğin,komşuluğun,dostluğun en üst seviyeye çıktığı ve üst seviyelere çıkarılmaya çalışıldığı mübarek,feyizli bir Ay’dır.Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “kadir gecesi” yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona “on bir ayın sultanı” denilmiştir. Ramazan, Kur’an ayıdır,Oruç tutma ay’ı dır.Bu konularda Cenabı Hak Kuran’ı Kerimde şöyle buyurmaktadır:
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. (Bakara 2/185)
Manevi arınma, yücelme, kendimizi sorgulama ve her an Rabbimizle olduğumuzu daha yakından hissettiğimiz Ramazan, bilgi dağarcığı ve gönül dünyamızı zenginleştirdiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bir aydır.
Ramazan ay’ı günlük yaşayışımız üzerinde de pek çok olumlu tesirler yapmaktadır.Özellikle aziz milletimiz bu ay’ın gelmesiyle yaşantısına ayrı bir özen ve itina gösterir,bu ay’a ayrı bir sevgi ve saygı gösterir.Ramazan ay’ı gelmeden önce karşılama hazırlıkları başlar.Evlerimiz ramazan ve bayram için temizlenir genel bir temizlik hemen hemen her evde yapılan önemli bir iştir.Ramazanlık erzakların seçimi bu aya mahsus bir ayrıcalıktır.Camiler ışıklandırılır,mahyalar asılır,mahalleye ve evlere ramazanın geldiği hissettirilir.Bu ay’a gösterilen saygı ve sevgi had safhaya ulaşır.Ramazan manileri bu ayın bereketine,Müslümanların birbirine olan hüsnüniyet ve kaynaşmalarına ayrı bir tad verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bendencesitlemeler