benim kıymetli izleyenlerim

27 Aralık 2013 Cuma

RENKLER GÖZLERİMİZE NE SÖYLER

   







                                                           







                                                            
En çok hangi rengi seviyorsunuz? Giyiminiz için en çok hangi rengi tercih ediyorsunuz?
Bunlar her ne kadar genel sorular gibi dursa da cevaplarının kişiliğinizle alakalı özel bilgilerin anahtarı olduğunu hiç düşündünüz mü?  
Moda psikolojisi artık üniversitelerde ders olarak okutulan konular arasında yerini almış durumda, moda sözsüz iletişimin en önemli kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.
Dolayısıyla giyim tarzımız ve renk seçimlerimiz, kişiliğimiz, o günkü ruh halimiz hakkında karşımızdaki kişilere ipuçları veriyor. Elbette ki bir kişiyi sadece giyimine göre değerlendirmek doğru değil ancak yaptığımız stil ve renk seçimlerinin iletişimimizde etkili bir güç olduğu yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış bir gerçek. O zaman biz de renklerin bize verdiği mesajlara bir göz atalım:
 
Siyah: Gücü, soyluluğu, ağırbaşlılığı ve kaliteyi temsil eder. Bazı kültürlerdeki olumsuz çağrışımlarına rağmen sofistike bir renktir. Önemli davet ve toplantılarda siyah giymek sizi ince ve zarif gösterir. Siyah giyen insanlar genellikle özgüveni yüksek kişiler olarak algılanır.
 
Beyaz: Tarzını oluştururken daha çok beyazı tercih edenler, genellikle titiz, istikrarlı ve uzlaşmacı olarak kabul edilen kişilerdir. Beyazın sağlık üzerinde de olumlu etkisi olduğu belirtilmiştir.
 
Mavi: Mavi renk elbiseler sizi sakin, düzenli ve sadakat sahibi biri olarak gösterir. Tansiyonu düşürücü bir renk olarak da algılandığından insanlar üzerinde sakinleştirici etkisi olduğu bilinen bir renktir. Gergin olduğunuzu düşündüğünüz bir günde giyiminizde mavi rengini tercih etmeniz daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir.
 
Kırmızı: Canlı bir renk olan kırmızı, gençliği, mutluluğu, hareketliliği ifade eder. Kırmızı kıyafet tercihiniz insanların sizin dinamik yapıda bir insan olduğunuzu düşünmelerine yardımcı olacaktır. İddiayı ve canlılığı sevenlerin vazgeçilmez rengidir.
 
Sarı: Sarı genel anlamda sevincin, ilhamın ve cesaretin rengidir. İş yaşamında genellikle sorumluluk sahibi kişilerin tercih ettiği bir renk olan sarı tonu koyulaştıkça hüznü de çağrıştırır.
 
Yeşil: Güven veren, ferahlatıcı bir renk olan yeşil kendinizi daha rahatlamış ve sağlıklı hissetmenize yardımcı olur. Ancak kimi zaman da yorgunluğuna yol açtığı düşünüldüğünden iş yaşamında tercih edilmesi gereken öncelikli renklerden olmadığı söylenir.
 
Mor: Mor konsantrasyonu arttıran, zenginliği temsil eden asil bir renktir. Sanatsal düşünceyi ve  yaratıcılığı arttırdığına inanılan mor rengini özellikle sanatla ilgili çalışan kişiler tercih edebilirler.
 
Turuncu: Turuncu rengi de tıpkı kırmızı rengi gibi canlı ve sıcak bir renktir ve sıcakkanlılığı, dışa dönüklüğü temsil eder. Sosyal ortamlarda bulunmayı seven neşeli yapıda biri iseniz giyim tercihleriniz arasında turuncu rengindeki kıyafetlerin büyük yeri olacaktır.
 
Pembe: Neşe ve mutluluk kaynağı olarak bilinen pembe rengi genellikle kız çocuklarının giyiminde tercih edilen renklerin başında gelir. Rahatlatıcı etkilere sahip olan pembe, iş yaşamınızda da sizi sakin, ılımlı ve sevimli gösterir.  


ve tabi ki renk demişken bu senenin yani 2014 kış rengi de
orkide moru olarak tayin edildi sizi örnekler ile baş başa bırakıyorum


                    
 

 

 




 

8 yorum:

  1. Önceden canlı renkleri çok severdim.ama şimdi gözüm kahverengi ve daha kapalı renklere gidiyor. Orkide moruda çok güzelmiş. Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz ben hala capa canlı giyinmeyi tercih edenlerdenim ama projektör gibi ortalıkta dolaşmaktan hep çekinmişimdir yine de nedense koyu renkleri pek giyinemiyorum yakışmadığını düşünüyorum..) evet orkide moru bence de tutum yani

      Sil
  2. Her yıl belirgin olarak vitrinleri süsleyen renk veya renkler oluyor. Bu renklerin bir önceki dönemde pek de fazla tüketimde kullanılmayan yani tüketim fazlası olan renkler olduğunu duymuştum.
    Mantıklı geliyor aslında insana...
    Renkleri seviyorum.
    Hangi renk tercih edilirse edilsin, kendine seçeni ve uyumu yakalayanları bir arada kullanabilmekte marifet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle uyumlu olunca göze de gönüle de hoş geliyor dediğiniz gibi ama her sezon ayrı modeller revaçta olunca bir sezon önceki kıyafetin rengi ne olursa olsun insanlarımız artık biliyor geçmiş dönemin kıyafetini almak istemiyorlar gerçi benim için hiç önemli değil gardrobumda geçmiş senelerin o kadar çok kıyafeti var ki hepsini de severek ve isteyerek giyiniyorum

      Sil
  3. Siyah mor yeşil sevdiklerim. Ama ruh halime göre çogu rengi kullanırım :)

    YanıtlaSil
  4. demek ki kendinize güveniniz sonsuz, güvenilir bir karakteriniz var ayrıca da çok çevre yaptığınız anlamına da geliyor.

    YanıtlaSil
  5. benim burada sorduğum pelerinler 130 civarı ama siz ne dersiniz bilemem tabi de yine de anlaşırız herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla sizin bu kadar istekli oluşunuz beni biraz korkutuyor ya beğenilmezse diye ama inşallah beğenirsiniz
      ücret konusunda kumaşı bana 40 tl ye geldi emeğini diktikten sonra değerlendireceğim de yine de sizin sorduğunuz fiyat kadar olmayacağı muhakkak daha ucuz olur yani ama kumaşımdan o kadar eminim ki asla sizin sorduğunuz benim kumaşım kadar kaliteli değildir

      Sil

bendencesitlemeler